Achterruit vervangen

Achterruit vervangen in heel Nederland

De achterruit van uw auto bestaat normaal gesproken uit een enkele laag gehard glas. Dit type ruit splintert of breekt af bij impact. Om deze reden is het niet mogelijk om de achterruit te laten repareren: hij zal dus vervangen moeten worden. Glasvariant vervangt elke autoruit – van ieder merk – voor een lage prijs. Kies voor Glasvariant en profiteer van:

Glasvariant De Autoruit Specialist

Oosterbracht 16-A, Emmen

5,0 104 reviews

Achterruit vervangen kosten

Bij Glasvariant profiteert u van een vaste ALL-IN prijs die we voor u berekenen aan de hand van uw offerteaanvraag. We houden rekening met verschillende criteria om een goed beeld te krijgen van de kosten. Wat voor ons belangrijk is, is uw locatie, de ruit die vervangen moet worden en de ruitopties. Denk hierbij aan de regensensor, camera, verwarming en head-up display. Het is ook belangrijk om te kijken of het vervangen van de achterruit gedekt wordt door de verzekering. Bent u alleen WA-verzekerd? Dan worden de kosten waarschijnlijk niet helemaal gedekt. Vanaf WA+ in de meeste gevallen wel. Omdat Glasvariant expert is in het vinden en keuren van tweedehands autoruiten, heeft u de optie om voor een extra goedkope autoruit te kiezen. U hoeft bij ons niet bang te zijn voor hoge kosten als u niet verzekerd bent. Natuurlijk vervangen wij ook voorruiten en zijruiten.

Reviews tevreden klanten

Veelvoorkomende oorzaken van een kapotte achterruit

Schade aan de achterruit kunt u in de meeste gevallen niet voorkomen, een kapotte achterruit is namelijk vaak te danken aan de fout van een ander. Een populaire methode voor dieven is om de autoruit kapot te slaan met een hard voorwerp. Vandalisme is ook een veelvoorkomende oorzaak van schade aan de achterruit. Bij een achterop aanrijding, ofwel kop staartbotsing, zal de achterruit te maken krijgen met een flinke impact. Natuurlijk kan een kapotte achterruit ook te wijten zijn aan het verkeerd inparkeren van de auto, bijvoorbeeld wanneer u een hekje of boom toucheert.

Hoe wordt een achterruit vervangen?

Bij Glasvariant werken onze vakkundige monteurs met professioneel gereedschap, zodat we zonder krassen en deuken uw achterruit kunnen vervangen. Hierbij houden we extra rekening met de raamrubbers, lijm en het frame van de autoruit. We gaan als volgt te werk:

  1. We beschermen het interieur en exterieur van de auto.
  2. Onze vakkundige mensen maken gebruik van professioneel gereedschap om de beschadigde achterruit te demonteren. Scherven worden keurig opgeruimd.
  3. We controleren of de rubbers en de lijm nog in orde zijn.
  4. Onze monteur plaatst de speciale lijmrand, de beschermende rubbers en de nieuwe ruit.
  5. We zorgen dat alle bedrading en ruitopties het weer goed doen. Denk hierbij aan de regensensor, camera en verwarming.
  6. Uw oude autoruit wordt retour genomen, zodat u hier geen last meer van heeft.

Nieuwe of gebruikte achterruit

Glasvariant geeft u de optie om voor een compleet nieuwe of tweedehands achterruit te kiezen. We hebben een groot aanbod van tweedehands autoruiten die nog in zeer goede staat verkeren. Deze ruiten worden altijd eerst uitvoerig getest en gekeurd: kwaliteit staat voorop. Hebben we een ruit niet gelijk op voorraad? Dan bestellen we hem en hebben we de ruit vaak al binnen een dag binnen. Voor ons is het belangrijk om te weten welk model auto u heeft en om welke autoruiten het gaat. U kunt deze informatie telefonisch of in het offerteformulier delen. Of ons een foto van de auto inclusief kenteken en ruit opsturen via e-mail of WhatsApp

Neem contact op of kom langs in Emmen

Glasvariant is gevestigd in Emmen. In onze garage zijn we in staat om achterruiten, voorruiten en zijruiten te vervangen.  Woont u niet in de buurt van Emmen? Maak een afspraak en we rijden naar u toe en komen de autoruit bij u thuis of op het werk vervangen. Vraag een offerte aan of maak een afspraak via onderstaande opties. Binnen no-time kunt u weer veilig de weg op.